Wanneer is het nou parkeerschade en hoe is het te herstellen?

W

Het zal vast wel herkenbaar zijn. Je staat geparkeerd op een parkeerplaats bij een winkel en je laat de auto staan om even naar binnen te gaan. Naast jouw auto staat een andere auto of deze wordt daar net neer gezet. Jijzelf bent natuurlijk voorzichtig met jouw auto, je wilt immers geen schade hebben. Andere mensen zijn echter niet altijd even voorzichtig helaas. Dit kan natuurlijk ook toevallig gebeuren doordat de deur uit de handen glipt of dat de wind erachter komt. Soms zijn mensen gewoon lomp of is het een ongelukje. Dit soort parkeerschade is alleen wel altijd verveld aangezien je er zelf niks aan kan doen.

Wanneer is het nou parkeerschade en hoe is het te herstellen?

De term wordt aangerekend wanneer het over specifieke schade gaat. Ten eerste moet het logischer wijs gebeuren wanneer beide auto’s geparkeerd staan op waar dat toegestaan is. Daarnaast moeten de afmetingen kloppen. Deze schade is namelijk meestal niet groter dan een twee euro munt. De schade zelf is meestal in de vorm van een deuk, kras of scheur (wanneer het echt hard is gegaan). Door de kleine afmetingen van de schade is het gelukkig wel gemakkelijk en snel te herstellen! De schade kan namelijk op een speciale manier worden uitgedeukt of ingevuld worden. Hieronder meer daarover.

Parkeerschade is gemakkelijk en snel op te lossen

Zoals hierboven al gemeld werd is het zo dat deze schade vrij gemakkelijk te herstellen is. De monteurs van deze schade expert hebben namelijk speciale technieken. Deze technieken worden dan ook ingezet zodat er om de schade heen niet veel meer hoeft te gebeuren. Sommige garages kiezen er zo dan ook voor om de auto over te spuiten wanneer er een deuk in zit. Dit kost echter veel tijd en geld. Door de speciale manieren die deze expert gebruikt hoeft dit niet meer te gebeuren. Dit bespaart veel tijd en vooral veel geld.