Wat kost een e-bike?

W

Wat je ook wilt, waar je ook van houdt, voor iedereen is er wel een geschikte elektrische fiets. Of je nou het design belangrijk vindt, of een krachtige accu, of je nou een extra steuntje nodig hebt of dat je het liefst zo snel mogelijk fietst. Een ding staat in ieder geval vast: je wilt een goede, stevige en betrouwbare e-bike waar je wel wat jaartjes mee vooruit kunt, want zo’n fiets kost niet niks. Dan kunnen we je geruststellen, welke Stella e-bike je ook kiest, ze zijn altijd van de beste kwaliteit met de beste service en garantie. Als je dus een elektrische fiets uitkiest, kun je gewoon kijken naar wat je nodig hebt, zonder dat je je druk hoeft te maken over het feit dat de fiets misschien minder lang meegaat. Waarin zitten de prijsverschillen dan? En welke kosten komen daar nog bij? Dat kun je hieronder lezen.

Fietsen bespaart geld!

Voordat je je blindstaart op het prijskaartje, moet je je bedenken welke kosten de e-bike je juist gaat besparen. Als je nu elke dag met de auto naar je werk gaat, bespaar je al gauw heel wat benzinekosten. Neem je elke dag de bus, dan zul je het ook al snel in je portemonnee gaan merken. Als je een rekensommetje maakt, zul je al gauw zien dat je de e-bike er zo uit hebt. Daarbij komt, dat je meer lichaamsbeweging krijgt – dus een eventuele fitnesskaart kun je er ook van aftrekken – en je helpt het milieu zo ook een handje. Alleen maar voordelen!

Kosten elektrische fiets zelf

Een elektrische fiets is, net als een gewone fiets, een stukje vakwerk. Natuurlijk vind je het belangrijk dat je fiets stevig is, betrouwbaar, veilig, makkelijk te gebruiken, noem maar op. Daar komt ook nog een stuk techniek bij kijken en hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. Afhankelijk van wat er op je fiets zit, kost een gemiddelde elektrische fiets een stuk meer dan de meeste ‘normale’ fietsen, zo rond de 1500,- tot 3000,- euro. Er zijn natuurlijk ook goedkopere en duurdere modellen. Wil je een krachtige accu? Dan kost dat wat meer dan een uitvoering met een minder krachtige. Wil je een voorwielmotor? Dat kost dan vaak weer wat minder dan een midden- of achterwielmotor. Belangrijk is dat de fiets aan al je wensen voldoet, vooral als je van plan bent hem veel te gaan gebruiken. Ga niet onnodig beknibbelen op iets waar je later spijt van krijgt: je doet tenslotte ook wel wat jaartjes met zo’n fiets.

Kosten onderhoud

Als je een auto hebt, heeft die regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Tenzij je een heel technisch persoon bent, ga je niet zo snel zelf aan de auto sleutelen. Dit geldt ook voor een elektrische fiets: het beste is het om eens per jaar naar de werkplaats gaan en de fiets een onderhoudsbeurt te laten geven. Dan wordt, naast de standaarddingen zoals de ketting smeren en de versnellingen en remmen afstellen, ook alle elektronica weer juist afgesteld en kun je zorgeloos verder e-biken. De Stella Fietsen prijzen zijn gunstiger dan bij een traditionele fietsenmaker. Ben je een handig type en knap jij je gewone fiets altijd zelf op? Dingen zoals je band plakken en ketting smeren kun je ook bij je e-bike blijven doen. Houd dus ook rekening met extra reparatiekosten bij de aanschaf van een e-bike. Lees hier meer over het onderhouden van je e-bike.