Waar je om moet denken bij het bouwen van je schuur

W

Wil jij binnenkort een schuur in je tuin bouwen of laten bouwen? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De voorbereidingen van het bouwen zijn minstens zo belangrijk als het bouwen zelf!

Waarvoor dient je schuur?

Je wil graag een schuur bouwen. Daarbij moet je goed nadenken over de functie van je schoer. Wil je hier al je fietsen, gereedschappen en tuinspul in opbergen? Of moet er ook een werkbank in? Wil je daarnaast een plat of een puntdak? Dan kan je ook nog kiezen om een doorzichtig dak te nemen als je wilt dat er een zonnetje op je schuur valt. Kortom, er zijn vele mogelijkheden en daar moet je goed over nadenken. Weet ook waar je je schuur wilt bouwen. Bel ook altijd met je gemeente of zoiets toegestaan is. Soms kan je dit ook online vinden

Heb je een vergunning nodig?

Het is een hele terechte vraag of je een vergunning nodig hebt. Je tuin mag voor maximaal 40% van je oppervlak bebouwd worden volgens het VROM. Daarnaast moet je altijd checken of je een bouwvergunning nodig hebt. Op het moment dat je dit niet doet, kan je later in de problemen komen.

Materialen

Maak een lijst met alle materialen en maten die je nodig hebt. Van tevoren moet je dan ook een idee hebben van wat voor soort materialen je je schuur wilt bouwen. Hierin kun je erg creatief zijn en out of the box denken. Bovendien kan je ook voor allerlei materialen kiezen die je werk gemakkelijker maken. Een goed voorbeeld hiervan zijn balkdragers waardoor je houten constructie gemakkelijk in elkaar kunt zetten.