Hoe maak je je eigen kralen armband?

H

Het goeie nieuws is dat je zo goed als alle kralen kunt gebruiken voor een kralen armband. 😊 Het ligt er allemaal welke stijl je mooi vindt en wat er bij je past. De één houdt meer van kleine, schattige kraaltjes en daarvan kun je gemakkelijk een aantal armbandjes bij elkaar dragen. De ander houdt meer van één grote, stoere, opvallende armband, echt een blikvanger.

bracelets.jpg

Kralen armband voor beginners

Een kralen armband maken is niet moeilijk en als beginner kun je het beste beginnen met het rijgen op elastisch draad. Dit is overal verkrijgbaar, ook bij een hobbywinkel. Je hebt minimaal 0.5 mm draad nodig, dit is voor kleinere kraaltjes. Voor grotere kralen moet het minimaal 0.8 mm zijn.

Je neemt een stuk van ongeveer 30 cm. Aan het ene uiteinde doe je een stukje plakband, zodat je kralen er niet afglijden. Dan ga je je je kralen armband ontwerpen.

Als je tevreden bent met je ontwerp, kun je je armband afwerken met een eenvoudig knoopje. Hierop doe je een klein drupje secondelijm, dan ben je zeker dat je knoop niet weer losgaat. Het is helemaal in om een aantal armbanden tegelijk te dragen, met bijvoorbeeld ook veter armbandje.

koraal-armband.jpg

Kralen armband op staaldraad

Als je een armband met een slotje wilt maken, kun je de kralen op staaldraad rijgen. Dit is heel sterk draad, dat is een voordeel bij een armband. Als je de kralen naar wens hebt geregen, werk je het draad af met speciale materialen, namelijk met kalotjes of draadbeschermers. Hiermee kun je stevig en veilig de armband afwerken met een slotje. Dan prikt het draad ook niet meer.

Met een kralen armband creëer je heel gemakkelijk je eigen stijl. En door ze zelf te maken, heb je veel keus in kleur en vorm. Dus als je kralen in huis hebt, maak je in een handomdraai een armbandje bij je nieuwe outfit.