Welke radiator heb ik nodig?

W

Zijn je radiatoren aan vervanging toe, maar weet je niet goed welk type radiatoren je nodig hebt? Het is belangrijk om van te voren een aantal aspecten in kaart te brengen, bijvoorbeeld wil je weten hoeveel capaciteit je nodig hebt. Als je hier twijfels over hebt is het handig om dit met een expert te berekenen.

Ook is het belangrijk om naar de ruimte te kijken die de radiator moet gaan verwarmen. Heb je bijvoorbeeld een kamer waar de ramen tot de grond komen? Dan valt een raamradiator je zeker aan te raden. Deze is slechts 20 centimeter hoog en wordt aan de grond bevestigd. Daarnaast staan de leden wat verder uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat het lichtinval bijna niet verstoord wordt.

Heb je een kamer die zowel hoog als groot is? Ja dan kun je het beste kiezen voor een ledenradiator. Dit type is gemaakt om warmte vast te houden en is het best geschikt voor dit soort type ruimtes.

Kies de radiator die het beste bij je past en zorg ervoor dat je er lekker warm bijzit tijdens de koudere wintermaanden.