Online rooster maken, maakt het makkelijker

O

Al jaren worden er schoolroosters gemaakt, maar dit ging nog nooit zo makkelijk als nu. Nog geen tien jaar geleden werd er voor elke klas en docent apart gekeken voor een rooster en werd deze uitgeprint om aan de kinderen en docenten te geven. Tegenwoordig gaat elke school een online rooster maken en wordt deze online gezet. Zo kunnen docenten en leerlingen gemakkelijk hun rooster zien en is het voor iedereen duidelijk wanneer ze les krijgen. Daarnaast is het ook nog eens makkelijker voor de roostermaker. Deze hoeven namelijk maar ik een bestand te kijken en kunnen zo heel makkelijk iedereen inplannen.

Check

Waar hiervoor zes verschillende bestanden nodig waren, heb je nu nog maar één bestand voor nodig. Wanneer er al een tijd staat volgeboekt, kan je deze niet nog een keer gebruiken en dit zorgt ervoor dat je niet klassen of docenten dubbel kan inroosteren. Een online rooster maken is dus veel makkelijker en kost minder tijd. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd over hebt voor andere activiteiten. Ook kan je na een online rooster maken ook het rooster nog een keer checken en weet je zeker dat alles ingeroosterd staat.

Offline

Een online rooster maken is dan heel makkelijk, maar het rooster is ook heel makkelijk te vinden. Leerlingen en docenten kunnen het rooster op de aangegeven website vinden. Ze hoeven enkel in te loggen met hun schoolgegevens en kunnen zo een rooster toevoegen. Ook kunnen ze roosters vinden van andere klassen en docenten en kunnen ze deze ook toevoegen als ze dat willen. Hiermee kan je dan docenten opzoeken wanneer je nog vragen hebt over een bepaalde opdracht of iets dergelijks. Daarnaast is het mogelijk om je online rooster toe te voegen aan je agenda app op je telefoon of laptop. Dan kan je ook offline je rooster zien.