Handige tips voor een goed onderhouden tuin

H

Wil jij in de zomer kunnen genieten van een goed onderhouden tuin dan is het zaak om zo vroeg mogelijk te beginnen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij zorgt dat je in de zomerperiode een strakke tuin hebt.

1. Zorg voor een levendige bodem

Wat belangrijk is voor het leven in je tuin is de basis, namelijk de bodem. In het voorjaar hebben planten behoefte aan bemesting, want na een strenge winter kunnen ze wel wat voeding gebruiken om op krachten te komen. Geef de bodem en het leven erin goed rust, spit dus minimaal.

2. Verwijder onkruid, bladeren, takken en dode planten

Na een strenge winter zal je tuin niet ongeschonden zijn gebleven. Verwijder alle dode bladeren, losliggende takken en onkruid om je tuin weer mooi schoon te maken. Heb je veel tuinafval die je moet verwijderen? Dan is het wellicht verstandig om een afvalcontainer te huren. Ook je terras zal de sporen van de winter nog met zich meedragen. Verwijder de groene aanslag van de tegels met een hogedrukreiniger en de tegels glimmen weer als vanouds.

3. Plant nieuw leven

Ga naar het tuincentrum en haal een arsenaal aan nieuwe planten en bloemen op. Denk hierbij goed na over de kleurensamenstelling die je wilt hebben. Kijk ook goed op de labels naar de periode waarin de planten het beste geplant kunnen worden. Als ze eenmaal bloeien is het zaak dat je de stekjes af en toe bijwerkt en de planten goed water geeft.