Poedercoatoven | Voor de beste resultaten

P

Zoek je een nieuwe manier om onderdelen een gloednieuw uiterlijk te geven? Verven is tegenwoordig een vrij ouderwetse manier. Toch is het niet makkelijk om hier een beslissing over te maken. Het gaat namelijk om je spullen dus je wilt dat ze er na afloop natuurlijk weer zo goed mogelijk uit komen te zien. Maar welke opties heb je eigenlijk? Je kunt altijd ouderwets met verf aan de slag gaan. Wel komen we er iedere keer weer achter dat dit nadelen met zich meebrengt. Het is namelijk vrij slecht voor het milieu omdat er veel water verloren gaat, ook komen er stoffen vrij die niet bepaald goed zijn. Naast deze dingen kost het ook nog eens heel veel tijd. Niet alleen het verven zelf maar ook het opdrogen kost heel veel tijd. Een oplossing hiervoor is gebruik maken van een poedercoatoven. Daarmee zijn alle nadelen verleden tijd. Het is een razendsnel en milieuvriendelijk proces.

 

De beste prestaties

Efficiëntie staat centraal bij de poedercoatoven. Wanneer je deze aanschaft kun je ervan uitgaan dat deze een lange levensduur heeft. De kwaliteit is hoog en wanneer je hem goed onderhoudt gaat hij heel erg lang mee. Dit komt door de materialen die gebruikt worden. Ook zijn de kosten voor onderhoudt niet erg hoog, daarmee is het een goede aankoop voor op de lange termijn. Verder is dit proces energiezuinig. Tuurlijk is er warmte nodig om de verfdeeltjes hard te maken maar dit blijft zo minimaal mogelijk. Het is natuurlijk ook fijn dat als je deze aanschaft, je je niet bezig hoeft te houden met de bediening. Daarom is het fijn dat dat deze machine zo slim en geprogrammeerd is dat verdere bediening niet nodig is. Dit scheelt jou weer veel tijd en dit kun je weer ergens anders aan besteden. Daar komt dus ook die efficiëntie weer naar boven.

 

Poedercoatoven- de meeste voordelen

We kunnen dus wel concluderen dat gebruik van een poedercoatoven heel veel voordelen met zich meebrengt. Nu is de beslissing niet zo moeilijk meer. Ouderwetse verf of dit nieuwe innovatieve proces? Ik zou het wel weten!

Brush painting the white wall