Op jezelf wonen? Dit is wat je moet weten!

O

Wanneer je hebt besloten om op jezelf te gaan wonen zijn er meerdere punten waar je rekening mee moet houden. Allereerst zijn je woonlasten een grote kostenpost, daarom is het belangrijk dat je direct kijkt of je recht hebt op huurtoeslag. Omdat je veel spullen gaat kopen voor in je nieuwe huis kun je kijken welke inboedelverzekering goed bij je past. Wat je ook zeker moet doen is altijd een buffer hebben voor het geval dat er onverwachte kosten zijn.

Heb je een regelmatig inkomen? Dan kun je overwegen om een huis te kopen. Deze keus hangt af van hoelang jij van plan bent om op dezelfde plek te wonen. Een huurhuis is flexibeler dan een koophuis. Weet je dus niet of je lang op een plek wilt wonen? Kies er dan voor om eerst een huis te huren.

Een sociale woning is voordeliger dan een in de vrije sector. Wanneer je huur niet hoger is dan 710,68 (in 2018) heb je recht op huurtoeslag. De minimumleeftijd hiervoor is meestal 18 jaar. In sommige gevallen is dit ook wel eens 16. Daarom is het belangrijk dat je dit eerst even checkt voor het aanvragen.

Heb je al een leuk huis gevonden? Dan is het tijd om meubels aan te schaffen? Wil je mooie inrichting? Kies dan bijvoorbeeld voor het merk Tenzo. Zorg er dan voor dat je al je inboedel verzekerd. Zo weet je altijd zeker dat je goed zit. Je wilt natuurlijk niet dat de prachtige meubels waar je hard voor hebt gewerkt niet verzekerd zijn.

Verder is het belangrijk dat je altijd je uitgaven bijhoud een een overzicht. Zo weet je altijd wat er uit gaat, en wat er naar binnen komt! Voorkom problemen bij onverwachte kosten. Zet altijd een klein bedrag op je spaarrekening voor het geval dat. Kies bijvoorbeeld voor 2 maanden inkomen. Zo kun je in ieder geval nog een tijdje voorruit!