Plastic tafelkleed creatief gebruiken: zo doe je dat!

P

Plastic tafelkleed creatief gebruiken: zo doe je dat!

Het is bijna september. Na een zomer die langer duurde dan we ooit in onze levens hebben meegemaakt, hebben we een aantal mindere dagen gehad. Regen, grijze wolken, gure wind: we zijn het na maanden van hitte simpelweg niet meer gewend. Gelukkig kunnen alle zomerliefhebbers opgelucht ademhalen: er wordt een mooie nazomer verwacht. Dit betekent dat we onze blik weer kunnen richten op allerlei dingen die warmer weer met zich meebrengen. We kunnen weer naar buiten, kunnen weer actief zijn. Vaak zien we dat mensen zich dan bezig gaan houden met dingen in en rond het huis. Klusjes, schilderwerk, opruimen: we moedigen je aan om alles uit de komende dagen te halen! We geven je graag een aantal tips, om het bovenstaande gemakkelijker te maken. Gewoon, zodat je aan het einde van de dag wat tijd overhoudt om met een lekker koud drankje nog even in de tuin neer te strijken! Vandaag: 3 tips om je plastic tafelkleed creatief toe te passen.

Plastic tafelkleed als bescherming gebruiken

Wellicht het meest voor de hand liggend: gebruik een (oud) tafelkleed ter bescherming van je tafels, stoelen, vensterbanken, vloer, et cetera. Verfspetters, stof, zaagsel, water: je wilt het niet op je kostbare materialen in huis krijgen. Een tafelkleed schermt prima af én is in veel gevallen prima schoon te maken achteraf.

Gebruik je plastic tafeldoek als vuil-verzamelaar

Bezig in de tuin? Ben je bijvoorbeeld je heg aan het snoeien? Een vervelend einde van deze klus is altijd weer het opruimen van het groenafval. Overal naaldjes, blaadjes, takjes en splinters: het klinkt vast bekend. Wanneer je een kleed op de grond legt dat al dit vuil opvangt, kun je het erna gemakkelijk opruimen. Punten bij elkaar en weggooien maar! Op naar het volgende stukje heg. Erna neem je het tafellaken af met een vochtige doek en klaar is kees!