Welke ijzerwaren je allemaal bij je houtconstructie nodig hebt!

W

Ga je binnenkort klussen of een houtconstructie maken? Daarbij heb je nou eenmaal ijzerwaren nodig, maar welke dient waarvoor? Het is in ieder geval van belang dat je niet op je ijzerwaren gaat besparen.

Balkdragers of raveeldragers

Laten we eerst beginnen met het verschil tussen balkdragers en raveeldragers. Raveeldragers zijn veel breder en steviger dan balkdragers. Het voordeel van balkdragers is dat je een balk strak langs een wand kan monteren. Je bent in ieder geval verzekerd van een gemakkelijke montage van je houtconstructie als je één van deze twee hulpmaterialen gebruikt.

Draadeinden

Een draadeind is een veelzijdig stukje ijzer. Deze worden onder andere gebruikt om verschillende materialen op afstand van elkaar te zetten. Ook kun je ze in beton gieten om een stevige ondergrond voor een houtconstructie te krijgen. Bovendien is het mogelijk om draadeinden op maat te zagen, waardoor je ze gemakkelijk kunt gebruiken voor jouw situatie!

Slotbouten

Moet je hout aan elkaar vast bevestigen? Zoek niet verder, je hebt slotbouten nodig! Niemand houdt van wankele constructies, het moet goed vast komen te zitten. Met slotbouten zorg je dus voor een veilig eindproduct. Wel moet je zorgen dat je de juiste slotbout voor jouw doeleinde kiest. Elke soort slotbout heeft weer een andere functie.

Vlonderschroeven

Ga je vlonder bewerken? Dan heb je vlonderschroeven nodig, surprise! Zoals in de inleiding werd verteld: Bespaar nooit op je ijzerwaren! Als je al die dure balken en planken hebt gekocht, ziet dat er erg aanlokkelijk uit voor je bankrekening, maar niets is minder waar. Het hout vormt zich naar het weer, dan krijgen je ijzerwaren het zwaar te verduren. Het zou dan zonde zijn als je deze moet vervangen.