Wat is huisparfum eigenlijk en waarom is het zo populair?

W

Tegenwoordig is huisparfum erg populair in vele huishoudens. Maar wat is huisparfum eigenlijk en waarom is het nou zo populair?

Wat is huisparfum?

Huisparfums worden gebruikt om een bepaalde sfeer in huis te krijgen door het huis lekker te laten ruiken. Vooral ‘s winters zijn de parfums erg in trek. Huisparfum is opgebouwd uit geurnoten. In totaal zijn het drie geurnoten: topnoten, hartnoten en basisnoten. Elk van de noten heeft zijn eigen functie. Het bekendste merk van huisparfums is toch wel Lampe Berger. Dit merk heeft 6 geurkwadranten opgesteld om al hun geurtjes in op te delen. Dat zijn de volgende geurkwadranten: bloemig, fruitig, kruidig, zoet, fris en puur. Verder zijn huisparfums veiliger dan kaarsen of aromalampen. Bovendien scheelt het een hele hoop gedoe. Je wil gewoon dat je huis lekker ruikt zonder al te veel moeite te doen, toch?

Waarom is huisparfum zo populair?

Wie houdt er nou niet van een heerlijke geur in zijn of haar huis? Precies, iedereen wil graag dat het huis lekker ruikt! Met huisparfum kun je je huis laten ruiken naar geuren waar je nog nooit aan had gedacht. Elk parfum is weer een ervaring op zich zelf. Om direct de juiste geur voor jou te vinden, zijn er zelfs geurtesten ontwikkeld! Als je nu ook al zo enthousiast bent geworden is er zelfs een Lampe Berger starterset. Hiermee kan je direct uit de voeten met de geurtjes! Als je denkt dat je hier niet mee uit de voeten kunt, zal je online ook een aantal handleidingen kunnen vinden die je op weg kunnen helpen.