Binnenkort je eigen vlonder begint met deze tips!

B

Ben je van plan om binnenkort een vlonderterras aan te leggen? Helemaal goed, alleen hier moet je niet compleet geblinddoekt mee beginnen. Je moet jezelf wel goed inlezen in dit soort dingen. Je wil namelijk wel dat zoiets lang mee gaat, toch?

Soorten vlonder

In principe zijn er twee soorten vlonderterrassen waar je rekening mee moet houden. Dat zijn tegelvlonder en plankenvlonder. Tegelvlonder is makkelijker aan te leggen en komen in tegelvorm, zoals de naam dat eigenlijk al zegt. Plankenvlonder bestaan uit losse planken die je op dwarsbalken aanbrengt. Deze balken zijn verbonden vierkante palen in de grond. Deze zijn dus lastiger aan te leggen vergeleken tegelvlonder.

Ijzerwaren

Het type ijzerwaren wat je kiest voor je vlonder is erg van belang, hier wil je echt niet op bezuinigen. Het hout krijgt het namelijk zwaar te verduren door het weer. Het kan zijn dat je ijzerwaren het hierdoor ook zwaar krijgen. Dan heb je liever goede vlonderschroeven die langer meegaan, zodat je vlonder ook langer mee gaat.

Planning

Zorg ervoor dat je van tevoren genoeg actie hebt ondernomen en je voorbereid aan je klus begint. Denk bijvoorbeeld goed na over de grootte. Wat wil je allemaal op je vlonder kwijt en hoeveel speling heb je daarbij nodig? Het kan zijn dat je een eettafel wil neerzetten, maar dan moet je wel fatsoenlijk je stoel naar achteren kunnen schuiven bijvoorbeeld. Draag ook werkschoenen en werkhandschoenen om zo mogelijke schade aan je lichaam te voorkomen. Maak ook een schets van je vlonder, zodat je precies weet hoeveel je van elk soort materiaal nodig gaat hebben. Het zou zonde zijn als je hier onnodige kosten op gaat maken.