Poedercoaten: oftewel spuiten van metalen producten

P

Doorgaans wordt poedercoaten toegepast om metalen producten te beschermen en verfraaien. Producten die wij poedercoaten zijn onder andere displays, staanders, profielen, liften en velgen. Samen met u bekijken wij wat de beste oplossing is voor uw product. Aan de hand hiervan brengen wij een passend advies uit.

Wij hebben in onze hal een volautomatische poedercoatlijn. U kunt bij ons terecht voor producten met een afmeting van 3 meter bij 1.50 bij 0.95 meter! Geïnteresseerd naar de mogelijkheden van het laten poedercoaten van uw producten? Lees snel verder, hieronder vertellen wij hoe het proces in elkaar zit.

Poedercoaten: het proces

Het is misschien een beetje een technisch verhaal, maar poedercoaten is een elektrostatisch proces. Het poeder wordt met een poederpistool aangebracht op het product. Doordat het product positief geladen is en het poeder negatief blijft het poeder aan het product kleven. Daarna laten we de producten moffelen. Dit is een mooi woord voor het laten verhitten in de oven. Door de hitte hard het poeder uit, u heeft nu een krachtige beschermlaag om uw metalen product.

Het poeder hebben wij in de standaard RAL-kleuren, maar tegen een meerprijs zijn ook op maat gemaakte kleuren mogelijk. Daarnaast kunt u kiezen voor mat of glanzend. Ook kan er een structuur aangebracht worden, meer hierover leest u op onze website.

Voordelen van poedercoaten

Gebruik maken van poedercoaten ten overstaande van verf heeft verschillende voordelen. Zo geeft het poedercoaten een betere bescherming dan verf. Ook is het een stuk milieuvriendelijker, resten van het poedercoaten worden hergebruikt. Daarnaast zijn er veel meer kleuren beschikbaar, zoals ik hierboven al kort toelichtte.

Komt in contact

Wilt u meer informatie over de wijze waarop wij poedercoaten? Bekijk dan onze website. Hier vindt u uitgebreide informatie, kunt u een vrijblijvend advies vragen aan een van onze medewerkers of een offerte aanvragen. Wij horen graag van u!