Okan, voor in het water

O

Okan hout is een houtsoort dat voornamelijk voorkomt in tropische gebieden van Afrika. De stam is oorspronkelijk tussen de 20 en 30 centimeter. Daarnaast is het altijd recht, takvrij en cilindrisch. De kleur van Okan is erg opvallend. De kleur van het kernhout heeft namelijk een geel tot goudbruine kleur met daartussen een olijfgroene tint. Wanneer er veel licht is kan het zelfs een roodbruine of koperkleur krijgen. Niet alleen is dit houtsoort erg mooi qua kleur het is ook nog eens erg stevig hout. Je kan het bijvoorbeeld goed gebruiken in de waterbouw. Je kan er damwanden en palen van maken. Het hout verweert niet zo gemakkelijk, waardoor je vele jaren lang plezier kan hebben ervan.

 

 

Erg stevig hout

Okan hout is erg lastig te bewerken. Dit komt mede door de stevigheid van het hout. Daarnaast heeft het hout een hoog volume van massa en een wisselende draadverloop. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het lastig is om het hout te bewerken. Wat ertoe lijdt dat het goed bruikbaar is in de waterbouw. Omdat je hier niet echt het hout hoeft te bewerken en daarnaast is het ook nog eens zo dat het hout een lange tijd mee kan gaan. Ook in het water is dit geen probleem

 

Laat het importeren

Wil jij je Okan hout bestellen? Neem dan contact op met ons. Wij importeren het hout voor jou en zorgen dat dit binnen een korte tijd wordt geleverd. Zo kan jij zo snel mogelijk beginnen met het plaatsen van het hout en er wellicht een damwand van maken. Ook kan het hout goed gebruikt worden voor het maken van bruggen of voor een grondconstructie. Dus ook bij jou in de tuin is het mogelijk om dit hout te plaatsen. Daarnaast zijn ook de meeste steigers gemaakt van dit hout en dat werpt zijn vruchten af.