Waarom moet je werkschoenen?

W

Veiligheid

Werk je in de bouw of industrie? Dan is het super handig om werkschoenen aan te doen. Het kan weleens voorkomen dat je iets zwaars op je tenen valt of juist op iets scherps stapt. Met normale schoenen is dit ongetwijfeld een noodtoestand. Heb je werkschoenen aan? Dan zal de schade niet zo groot zijn of juist helemaal niets. Werkschoenen hebben namelijk een veiligheidsneus. Hierin zit metaal waardoor de voorkant van de schoen extra hard en stevig is. Wanneer er iets zwaars op je voeten valt dan houdt het metaal het tegen. Ook wanneer je je voeten ergens tegenaan stoot is de klap veel kleiner.

Ergonomisch

Werkschoenen zijn speciaal gemaakt om lang op been te blijven. Ze zijn ergonomisch van aard, zodat je niet snel last krijgt van je voeten na een lange dag werken. Goede schoenen aan hebben tijdens het werken is sowieso een must have om zowel op lange termijn als korte termijn klachten aan je benen en voeten te voorkomen. Je draagt immers een hele lichaam de hele dag door met je mee. Dankzij een goede pasvorm en zolen geven veiligheidsschoenen goede ondersteuning aan je voeten.

Verplicht

Bij vele werkgevers stellen ze het verplicht om veiligheidsschoenen aan te doen. In de sector voor bouw, industrie, zorg en horeca ben je verplicht om veilige en comfortabele schoenen aan te doen. Als je deze nog niet hebt aangeschaft mag je waarschijnlijk ook niet werken. Werkschoenen zijn wel heel prijzig. Vaak is het mogelijk om het betaalde bedrag te declareren bij je werkgever. Bijna elke beroepsgroep heeft en bepaalde eis voor werkschoenen. Voor de horeca is het belangrijk dat de schoenen waterbestendig en goed schoon te maken zijn. Het is bovendien niet de bedoeling dat je kan glijden. Daarom is een kwalitatieve anti-slip laag onder de schoen cruciaal.