Nieuwe keuken bouwen

N

Ben je jouw oude keuken in je huis zat of ben je net verhuisd maar wil je wel een nieuwe keuken? Dit is een project waar meer bij komt kijken dan de meeste mensen denken. Je koopt niet zomaar een kant een klare keuken die vervolgens even in jouw huis wordt geplaatst. Je moet rekening houden met het feit dat je een tijd zonder keuken zit en je dus creatief moet zijn met het maken van eten.

Proces

Voordat je overgaat op het slopen van de oude keuken en het plaatsen van een nieuwe is het belangrijk dat je weet wat voor keuken je gaat plaatsen en of dit mogelijk is. Het is daarom ook verstandig om op de tafel te gaan met een woonarchitect. Hierbij kan jij precies uitleggen hoe jij het voor ogen hebt, vervolgens komt de architect met idee en laat hij of zij jou zien wat er mogelijk is.

Oude keuken eruit

Het begint natuurlijk allemaal met het eruit slopen van jouw oude keuken. Denk van tevoren goed na over wat je van plan bent met de spullen van de oude keuken. Wil je de oven bijvoorbeeld ook gebruiken bij de nieuwe keuken of wil je hem verkopen en ben je van plan om een nieuwe oven aan te schaffen. Wanneer de oude keuken er eenmaal uit is, kun je ervoor kiezen om ook de tegels van de vloer en wand aan te pakken. Eenmaal begonnen met tegelen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je alles netjes afwerkt. Wanneer je dit niet doet, kijk je vervolgens altijd tegen een keuken aan die oogt als ‘niet af’. Om je dit te voorkomen is het verstandig om RVS tegelprofielen te gebruiken.

Nieuwe keuken plaatsen

Om de nieuwe keuken te plaatsen zal je een klusbedrijf moeten inhuren. Tijdens het plaatsen betekent het dat je tijdelijk geen keuken hebt en hier dus rekening mee moet houden met eten. Echter wanneer de keuken van jouw dromen geplaatst is, kan je nog meer genieten van het koken.