Plastic tafelkleed met noppen

P

Heeft u ook altijd zo’n last van een schuivend plastic tafelkleed? Iedere keer als je een glas water verschuift of een kind niet oplet ligt het kleed scheef. Dit is heel vervelend wanneer je de tafelbescherming ook wilt gebruiken als interieur decoratie. Een interieur decoratie die de kamer uit balans brengt zorgt ook een beetje voor een disbalans in de maaltijd. En ook dit kan weer voor allerlei problemen zorgen.

De noppen

Sinds kort is er iets nieuws op de markt. Namelijk een plastic tafelkleed met daaronder een paar noppen. Deze zorgen ervoor dat het kleed niet meer kan verschuiven wanneer het een maal op de tafel ligt. Zo breng je de kamer weer in balans. Ook kun je naar harte lust schuiven met bekers zonder dat dit direct zorgt voor een scheef liggend tafelkleed. De noppen zijn ook van plastic gemaakt om het product een eenduidig uiterlijk te geven.

Keuze voor een plastic tafelkleed

Vee mensen maken de keuzen voor een plastic tafelkleed wanneer ze verwachten dat de tafel bescherming nodig heeft. Dit kan zowel tegen vuil als tegen vocht zijn. De bescherming van de tafel is belangrijk wanneer deze van duur, hout materiaal is. Wanneer dit niet gelakt is en er vocht intrekt, dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Vooral wanneer er ook kinderen in het huishouden betrokken zijn komt dit vaak voor.

Het gebruik

In het buitenland wordt dit plastic tafelkleed al veel gebruikt. En dat met groot succes. De Duitse uitvinding vindt ook gretig aftrek in landen als Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Frankrijk en België. Daardoor wordt het nu ook in Nederland geïntroduceerd. De fabrikant verwacht namelijk dat het succes hier ook zal doorzetten. Zeker in Vinex wijken met veel jonge kinderen. Winkels hebben daar dan ook extra ingeslagen om aan de verwachtte vraag te voldoen.

Gebruik in de tuin

Het product is ook goed in de tuin te gebruiken. Het plastic tafelkleed is voor buiten voorzien van een speciale coating. Hiermee wordt voorkomen dat het zonlicht dat door het kleed schijnt de tafel verkleurt. Hierdoor behoudt de tuintafel zijn originele kleur en wordt deze niet door de zon aangetast. Deze coating blijft waarschijnlijk jarenlang goed.