Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenbench?

W

Als je een hond in huis neemt dan zal je het nodige voorbereidingswerk moeten leveren. Bijvoorbeeld het kopen van speelgoed en voeding, maar ook een hondenbench. Maar er zijn zoveel hondenbenches dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke is nu de juiste? Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld waar je op moet letten.

1.      Let op de grootte

Het is belangrijk dat je hond gemakkelijk kan staan, liggen en draaien in de bench. Meet daarom de hoogte en lengte van de hond op en tel daar minstens 15 centimeter bij op. Houd ook rekening met groei. Als je hond nog een puppy is, dan zal het nog aanzienlijk gaan groeien. Je wilt natuurlijk niet over een jaar weer een nieuwe bench moeten kopen.

2.      Functie

Waar dient de bench voor? Dat is een vraag die je voor jezelf moet beantwoorden. Zal de hond slechts eventjes in de bench moeten zitten of zal het de hele dag erin moeten vertoeven. In het laatste geval zal je moeten kiezen voor een grote bench.

3.      Verplaatsen?

Is de bench bedoelt voor het verplaatsen van de hond? Kijk dan ook goed naar de grootte van je kofferbak. Het moet natuurlijk wel passen. Daarnaast doe je er goed aan om te kiezen voor een opvouwbare bench. Deze kun je eenvoudig samenklappen als je het nodig hebt.