Waar op te letten bij het kopen van huis in stijl jaren 30?

W

We zijn er dol: jaren 30 huizen. Deze hebben een authentieke stijl met een net zo bijzondere locatie. Droom jij sinds jongs af aan van zo een unieke  woning? Houdt dan rekening met de volgende belangrijke punten.

Huidige staat

Je hele planning hangt af van één ding, namelijk de huidige staat van het huis. Als je geluk hebt heeft de oude eigenaar dergelijke renovaties al gedaan. Zo niet? Maak je borst maar nat voor een lange maar leuke avontuur met hoge kosten.

Isolatie

Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1945 waren van hele hoge kwaliteit. Zelfs in de huidige woningmarkt zijn het echte parels die heel erg gewild zijn. Een minpunt van jaren 30 stijl huizen is wel dat ze slecht geïsoleerd zijn. Vaak hebben dit soort woningen kozijnen met enkel glas. Deze moeten dan vervangen worden door kunststof kozijnen met dubbel glas. Zo is het ook mogelijk om het dak te vervangen van het huis. Op deze manier bespaar je heel veel op je gas- en elektriciteitskosten. Het is nou eenmaal zo dat alle warmte naar boven gaat. Met een goed geïsoleerde dak en kozijnen voorkom je warmteverlies en tocht binnen het huis.

Asbest

In oude gebouwen komt het weleens voor dat er nog asbest in zit. Ook in huizen met jaren 30 stijl kan dit het geval zijn. Asbest is een schadelijk stof voor je gezondheid. Want als je deze stof inademt kan het kanker of andere ernstige ziektes veroorzaken. Dit moet zorgvuldig verwijdert worden. Om het zo veilig mogelijk te doen kan je het beste gebruikmaken van Asbest Big Bag.

Rotte hout

Heb je weleens een jaren 30 huis bezichtigt? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat er hier en daar oude houten vloeren, trappen of andere onderdelen zijn. Als je in zo een huis wilt wonen is het verstandig om alle houten onderdelen te vervangen. Na bijna 100 jaar is er namelijk een grote kans dat het hout aan het rotten is.